Cine suntem NOI!


Cine suntem noi-

Ce facem noi, cine suntem, ce avem de gând să facem? Ceea ce facem noi este şi va rămâne transparent, suntem o echipă ce ştie să se organizeze, să-şi găsească timp, resurse şi mai presus de toate care ştie să se implice. Tineri, aerieni de cele mai multe ori, alteori cu precizie germană, ne completăm unul pe celălalt şi avem toate caracteristicile necesare unei adevărate echipe. Ne cunosc mulţi, fie datorită simplelor tricouri inscripţionate cu însemnele Concordiei, pe care mulţi le-au observat chiar şi pe stradă, pănâ la micile apariţii la televiziunea locală, însă nici un fel de mediatizare a noastră nu este mai bună decât activităţile sau simplele campanii pe care le ducem. Ziarul „Negru pe Alb”, activităţi cu diferite ocazii, cursuri – ideea este că folosim orice ocazie posibilă de a ne face auziţi, că nu stăm degeaba, dar nici nu suntem cine ştie ce mari veghetori asupra lucrurilor ce se-ntâmplă în orăşelul nostru. Mulţi ne acuză că avem gura mare, că nu ştim altceva decât să criticăm, dar toate aceste „adjective” la adresa noastră sunt considerate de noi, de cele mai multe ori, complimente, deoarece EXISTĂM.

Şedinţele Concordiei au loc în fiecare vineri, la ora 18,00, acestea nu durează mai mult de o oră (de cele mai multe ori), iar ideea principală a fiecărei şedinţe este simplă, şi anume: „Ce urmează să facem?”. Fiecare vine cu propuneri, sugestii, după care urmează să facem treaba la care ne pricepem cel mai bine, adică să acţionăm acolo unde trebuie, că-s zilele oraşului şi începe concursul de Counter Strike, că e ziua mamei şi vrem să-mpărţim flori doamnelor de pe stradă, că e Paştele şi vrem să-mpărţim ouă şi cozonaci oamenilor la ieşirea de la slujbă ori că vrem să scoatem cât mai repede un număr al publicaţiei noastre, „Negru pe Alb”. Nimic nu este făcut de mântuială şi expresii de genul „Mă doare-n cot” sunt inexistente.

Primarul oraşului, Mihai Mereş, afirma mai demult: „Concordia este imaginea tinerilor din oraşul Bălan”. Poate că nu este chiar aşa, dar tinerii din Concordia încearcă să promoveze o imagine ideală a tinerilor, adică să fie săritori, să fie respectuoşi cu ceilalţi şi mai presus de toate responsabili. Aceştia suntem noi, cei pe care-i vedeţi purtând tricouri inscripţionate pe spate cu „Asociaţia Etnoculturală Concordia”, pe care-i vedeţi pe stradă şi vă oferă cine ştie ce invitaţie la cine ştie ce eveniment ori vreun fluturaş cu mesaj antidrog. Chiar dacă de multe ori sunt activităţi banale, nouă ne place ceea ce facem şi, la fel ca până acum, oricine e binevenit să ia parte la ceea ce facem noi, tot ce trebuie să facă cel care vrea să ia parte la toate acestea nu trebuie să contribuie decât cu responsabilitate şi alte caracteristici necesare unei adevărate echipe, pentru că noi nu suntem un grup, am fost grup la început, însă pe parcurs ne-am maturizat transformându-ne într-o ECHIPĂ.

Ovidiu COBZARU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu