ROMÂNIA
ASOCIAŢIA ETNOCULTURALĂ „CONCORDIA”
Str. 1 Decembrie nr.25 Loc. Bălan Jud. Harghita Cod 535200
Tel/Fax: +40-0266-330.335; Mobil O740 159 334
e-mail: asociatia_concordia@yahoo.com
CV ORGANIZAŢIONAL
Asociaţia Etnoculturală „Concordia”
Organizaţie de persoane fizice şi juridice, neguvernamentală, independentă, nonprofit, cu caracter nelucrativ, autonom şi apolitic. Înfiinţată în anul 2003 pe durată nelimitată, în baza O.G.R. nr. 26/2000, de către un grup de persoane, respectiv: Robert Kovacs, Ramona Palferenţ, Mihai M. Dan.
Dintre Scopurile şi Obiectivele Asociaţiei amintim:
facilitarea ocupării şi accesării tuturor resurselor, drepturilor bunurilor şi serviciilor de care se poate dispune;
prevenirea riscului de excluziune socială a cetăţeanului;
combaterea oricărui gen de discriminare de natură: etnică, sexuală, religioasă, etc;
eradicarea unor situaţii inacceptabile din punct de moral, cum ar fi: copiii străzii, copiii neglijaţi sau abuzaţi în familie;
adoptarea unui cod de conduită etică a cetăţenilor localităţii, privitor la drepturile omului, al minorităţilor, dreptul la identitate culturală;
propunerea şi prezentarea unor iniţiative legislative, în vederea modificării şi completării legislaţiei privitoare la drepturile omului;
sprijinirea tinerilor pe toate planurile;
creşterea gradului de accesibilitate la informaţii pe domenii specifice;
stabilirea unor relaţii de colaborare şi parteneriat cu organele statului;
transferul de know-how în domeniul iniţierii şi susţinerii activităţilor generatoare de venit;
oferirea de servicii de informare şi consiliere a susţinerea grupurilor dezavantajate, cetăţenilor pe mai multe ramuri de interes;
promovarea dialogului interetnic;
Programe / Proiecte derulate sau aflate în curs de derulare:
Centrul de Consiliere Comunitar (derulat în 2003). Finanţat de către Agenţia Zonală pentru Reconstrucţia şi Dezvoltarea Zonelor Miniere. Obiectivele centrului de consiliere constau în facilitarea accesului la informaţie a grupurilor informale şi organizaţiilor de pe raza oraşului Bălan.
Consiliul Local al Tinerilor din oraşul Bălan (proiect aflat în derulare şi cu caracter de permanenţă – funcţionează din anul 2003). Este constituit din 15 membri, pe modelul consiliului local al adulţilor şi este cadrul în care tinerii pot să-şi exprime nemijlocit părerile, aspiraţiile şi să realizeze proiecte proprii. Acesta funcţionează de la începutul anului 2003 şi a derulat multiple programe interne. Unul dintre acestea, intens mediatizat la vremea respectiva, a fost proiectul privind combaterea consumului de alcool în rândul tinerilor. Acţiunea de prevenire a consumului de droguri a fost ultimul proiect derulat de către organizaţia de tineri CLTB din cadrul Concordia. CLTB însumează mai mult de 40 membri activi. Fondurile pentru aceste proiecte sunt obţinute atât de la Consiliul Local Bălan cât şi de la alţi finanţatori şi sponsori.
Centrul Educaţional pentru Copiii săraci, în care Concordia este partener al Primăriei Bălan (finanţare obţinută în anul 2003, proiect finalizat recent). Finanţat de către Ministerul Integrării Europene.
Şcoala nu îşi abandonează copiii (noiembrie 2004).Prevenirea riscului de abandon şcolar şi de marginalizare socială pentru un număr de 12 elevi ai Grupului Şcolar Liviu Rebreanu. Finanţator: Autoritatea Naţională pentru Tineret – Bucureşti.
Curs de pregătire profesională în meseria de zidar pentru un număr de 15 rromi de pe raza localităţii Bălan (2005). Finanţat de către Centrul de Resurse pentru Romi din Cluj. Pentru acest proiect Asociaţia noastră a fost partener al Primăriei Oraşului Bălan.
Centrul de îngrijire medico-social la domiciliu – proiect aflat în derulare, conceput şi implementat în parteneriat cu Organizaţia Caritas Alba Iulia (finanţare obţinută la începutul anului 2005).
Tabără de Creaţie în spaţiul multicultural şi multietnic din zona Bălan. (iunie – iulie 2005).Tinerii artişti au beneficiat de susţinere materială pentru a realiza o serie de lucrări artistice ce au rămas în oraş, pentru a simboliza buna înţelegere din zonă. Finanţator: Fondul pentru Dezvoltarea Euroregiunii Carpatice -Fundaţia Carpatica.
Festival Internaţional de Dans Modern „La poalele Hăşmaşului” . Tineri din ţară şi din străinătate au participat în perioada 17 – 19 iunie 2005, la un festival ce a celebrat tinereţea şi frumuseţea artistică. Finanţator: Centrul Cultural Judeţean Harghita.
Forum civic – Tineretul, partener activ în viaţa comunităţii (noiembrie 2005). Serie de dezbateri despre viitorul oraşului Bălan şi despre rolul tinerilor din localitate în ceea ce priveşte viaţa comunităţii. Finanţator: Autoritatea Naţională pentru Tineret.
Forum de discuţii: „Despre tineri, manele şi youtube”. (martie 2007). Discuţii cu tinerii din clasele a XI-a şi a XII-a de la Liceul „Liviu Rebreanu” cu privire la modul în care se pot implica în viaţa comunităţii, modele de reuşită, probleme ale generaţiei.
Club de artă şi cultură pentru copii şi tineri. Proiectul a fost declarat câştigător şi se va derula începând cu anul 2008, în parteneriat cu Consiliul Local Bălan, Clubul Elevilor şi Şcolarilor, Fundaţia Caritas. Finanţator: Fondul Român pentru Dezvoltare Socială.
Sărbătorirea în comunitate a Învierii Domnului – (02-09 aprilie 2007) acţiune distribuit ouă roşii şi cozonac la ieşirea din biserică a credincioşilor. Parteneriat cu Primăria Bălan şi Consiliul Local Bălan.
Investiţie pentru viitor - Formare voluntari în domeniul prevenţiei antidrog (aprilie - mai 2007) Iniţiere în voluntariatul antidrog pentru tineri (15 din Oraşul Bălan, 8 din Municipiul Miercurea Ciuc). Proiect câştigat recent, care s-a derulat în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Tineret (Direcţia Judeţeană de Tineret Harghita) şi cu Agenţia Naţională Antidrog (Centrul de prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Harghita).
Tinerii între tentaţie şi responsabilitate (aprilie 2007). Dezbatere realizată în cooperare cu IPJ – Harghita (Poliţia de Proximitate) cu privire riscurile comiterii de fapte antisociale precum şi cu privire la felul în care un ONG poate colabora cu poliţia în rezolvarea unor probleme specifice.
Caravana antidrog (iunie 2007)
Proiectul a fost finanţat de către Consiliului Judeţean Harghita, prin programul de tineret şi a avut caracter educaţional, de sprijinire a voluntariatului şi de prevenţie antidrog. Parteneri: Agenţia Naţională Antidrog, Consiliul Judeţean Harghita.
Centru de sprijin şi consiliere pentru femei şi tineri (proiect cu caracter permanent). Activitatea centrului a fost demarată recent, iar finanţarea privitoare la reabilitarea spaţiului a fost asigurată de către Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere. Centrul presupune oferirea unor servicii de consiliere psiho-socială şi sprijin pentru două grupuri vulnerabile din comunitate: tinerii şi femeile.
Publicaţia „Concordia Times”
În luna ianuarie 2008 a fost concepută, lansată şi distribuită o publicaţie a Asociaţiei Etnoculturale Concordia care conţinea articole specifice interesului şi preocupărilor tinerilor. Publicaţia a fost editată în 200 de exemplare şi s-a bucurat de mare succes.
Flori pentru doamnele şi domnişoarele din Bălan – 8 Martie 2008
Pe baza unor sponsorizări obţinute de la agenţi economici din localitate, în data de 8 Martie au fost împărţite, pe stradă, doamnelor şi domnişoarelor, flori, felicitări şi ciocolată (100 de beneficiari).
Sărbătorirea în comunitate a Învierii Domnului – (21 – 23 martie 2008) Acţiune cu caracter tradiţional, au fost vopsite ouă roşii şi au fost împărţite împreună cu felii de cozonac credincioşilor catolici şi reformaţi, la ieşirea de la slujba din Biserică. Acţiunea a fost sponsorizată de Consiliul Local Bălan.
Publicaţia „Negru pe alb” – martie 2008
Întrucât publicaţia precedentă denumită atunci „Concordia Times” s-a bucurat de mare succes, am procedat la conceperea, tehnoredactarea, tipărirea şi distribuirea unui nou număr, cu articole din cele mai diverse, la 200 de persoane.
Pentru un Start mai bun – aprilie 2008
Proiect finanţat de către Direcţia Judeţeană de Tineret şi care a avut ca obiectiv oferirea de informaţii şi consiliere în domeniul managementului carierei pentru un număr de 25 de beneficiari.
Sărbătorirea în comunitate a Învierii Domnului 27 aprilie 2008. Acţiune cu caracter tradiţional, au fost vopsite ouă roşii şi au fost împărţite împreună cu felii de cozonac credincioşilor ortodocşi şi penticostali, la ieşirea de la slujba din Biserică. Acţiunea a fost sponsorizată de Consiliul Local Bălan.
ArtEd – iunie 2008. Proiect antidrog, piesă de teatru cu mesaj specific. Proiect finanţat de Consiliul Judeţean Harghita şi derulat în colaborare cu Agenţia Naţională Antidrog.
De asemenea, întrucât activitatea Asociaţiei Etnoculturale „Concordia” este considerată benefică la nivelul comunităţii, Consiliul Local Bălan a aprobat darea spre folosinţă, în condiţii de gratuitate, a unui spaţiu adecvat desfăşurării activităţii grupului de tineri, care a fost ulterior amenajat şi utilat corespunzător (Hotărârea Consiliului Local nr. 24 din 2007, respectiv prin Contractul de Comodat cu nr. 1313 din 2007).
După preluarea acestui spaţiu au fost începute procedurile de acreditare a Asociaţiei Etnoculturale „Concordia” ca furnizor de servicii sociale la nivelul Direcţiei de Muncă şi Solidaritate Socială Harghita.
Ziua Naţională Fără Tutun, proiect derulat în noiembrie 2008, finanţat de către Consiliul Local Bălan şi realizat în cooperare cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Harghita şi care a privit realizarea de activităţi specifice cu tineri.
Spectacol artistic şi dezbatere cu tematică antidrog, proiect derulat în decembrie 2008, realizat în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Harghita şi cu Asociaţia Femeilor din Oraşul Bălan, şi care a privit organizarea unui spectacol şi a unei dezbateri cu public numeros cu tematică antidrog.
Sunetul Munţilor. Declarat câştigător la începutul anului 2009, proiectul priveşte dotarea cu instrumente de sonorizare adecvate desfăşurării unor activităţi cultural-artistice la care să poată participa un număr semnificativ de persoane. Finanţat de către Agenţia Naţională Pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere cu suma de 20 000 RON.
Bălan la, Director programe,
14 mai 2008 Robert Kovacs
ASOCIAŢIA ETNOCULTURALĂ „CONCORDIA”
Str. 1 Decembrie nr.25 Loc. Bălan Jud. Harghita Cod 535200
Tel/Fax: +40-0266-330.335; Mobil O740 159 334
e-mail: asociatia_concordia@yahoo.com
CV ORGANIZAŢIONAL
Asociaţia Etnoculturală „Concordia”
Organizaţie de persoane fizice şi juridice, neguvernamentală, independentă, nonprofit, cu caracter nelucrativ, autonom şi apolitic. Înfiinţată în anul 2003 pe durată nelimitată, în baza O.G.R. nr. 26/2000, de către un grup de persoane, respectiv: Robert Kovacs, Ramona Palferenţ, Mihai M. Dan.
Dintre Scopurile şi Obiectivele Asociaţiei amintim:
facilitarea ocupării şi accesării tuturor resurselor, drepturilor bunurilor şi serviciilor de care se poate dispune;
prevenirea riscului de excluziune socială a cetăţeanului;
combaterea oricărui gen de discriminare de natură: etnică, sexuală, religioasă, etc;
eradicarea unor situaţii inacceptabile din punct de moral, cum ar fi: copiii străzii, copiii neglijaţi sau abuzaţi în familie;
adoptarea unui cod de conduită etică a cetăţenilor localităţii, privitor la drepturile omului, al minorităţilor, dreptul la identitate culturală;
propunerea şi prezentarea unor iniţiative legislative, în vederea modificării şi completării legislaţiei privitoare la drepturile omului;
sprijinirea tinerilor pe toate planurile;
creşterea gradului de accesibilitate la informaţii pe domenii specifice;
stabilirea unor relaţii de colaborare şi parteneriat cu organele statului;
transferul de know-how în domeniul iniţierii şi susţinerii activităţilor generatoare de venit;
oferirea de servicii de informare şi consiliere a susţinerea grupurilor dezavantajate, cetăţenilor pe mai multe ramuri de interes;
promovarea dialogului interetnic;
Programe / Proiecte derulate sau aflate în curs de derulare:
Centrul de Consiliere Comunitar (derulat în 2003). Finanţat de către Agenţia Zonală pentru Reconstrucţia şi Dezvoltarea Zonelor Miniere. Obiectivele centrului de consiliere constau în facilitarea accesului la informaţie a grupurilor informale şi organizaţiilor de pe raza oraşului Bălan.
Consiliul Local al Tinerilor din oraşul Bălan (proiect aflat în derulare şi cu caracter de permanenţă – funcţionează din anul 2003). Este constituit din 15 membri, pe modelul consiliului local al adulţilor şi este cadrul în care tinerii pot să-şi exprime nemijlocit părerile, aspiraţiile şi să realizeze proiecte proprii. Acesta funcţionează de la începutul anului 2003 şi a derulat multiple programe interne. Unul dintre acestea, intens mediatizat la vremea respectiva, a fost proiectul privind combaterea consumului de alcool în rândul tinerilor. Acţiunea de prevenire a consumului de droguri a fost ultimul proiect derulat de către organizaţia de tineri CLTB din cadrul Concordia. CLTB însumează mai mult de 40 membri activi. Fondurile pentru aceste proiecte sunt obţinute atât de la Consiliul Local Bălan cât şi de la alţi finanţatori şi sponsori.
Centrul Educaţional pentru Copiii săraci, în care Concordia este partener al Primăriei Bălan (finanţare obţinută în anul 2003, proiect finalizat recent). Finanţat de către Ministerul Integrării Europene.
Şcoala nu îşi abandonează copiii (noiembrie 2004).Prevenirea riscului de abandon şcolar şi de marginalizare socială pentru un număr de 12 elevi ai Grupului Şcolar Liviu Rebreanu. Finanţator: Autoritatea Naţională pentru Tineret – Bucureşti.
Curs de pregătire profesională în meseria de zidar pentru un număr de 15 rromi de pe raza localităţii Bălan (2005). Finanţat de către Centrul de Resurse pentru Romi din Cluj. Pentru acest proiect Asociaţia noastră a fost partener al Primăriei Oraşului Bălan.
Centrul de îngrijire medico-social la domiciliu – proiect aflat în derulare, conceput şi implementat în parteneriat cu Organizaţia Caritas Alba Iulia (finanţare obţinută la începutul anului 2005).
Tabără de Creaţie în spaţiul multicultural şi multietnic din zona Bălan. (iunie – iulie 2005).Tinerii artişti au beneficiat de susţinere materială pentru a realiza o serie de lucrări artistice ce au rămas în oraş, pentru a simboliza buna înţelegere din zonă. Finanţator: Fondul pentru Dezvoltarea Euroregiunii Carpatice -Fundaţia Carpatica.
Festival Internaţional de Dans Modern „La poalele Hăşmaşului” . Tineri din ţară şi din străinătate au participat în perioada 17 – 19 iunie 2005, la un festival ce a celebrat tinereţea şi frumuseţea artistică. Finanţator: Centrul Cultural Judeţean Harghita.
Forum civic – Tineretul, partener activ în viaţa comunităţii (noiembrie 2005). Serie de dezbateri despre viitorul oraşului Bălan şi despre rolul tinerilor din localitate în ceea ce priveşte viaţa comunităţii. Finanţator: Autoritatea Naţională pentru Tineret.
Forum de discuţii: „Despre tineri, manele şi youtube”. (martie 2007). Discuţii cu tinerii din clasele a XI-a şi a XII-a de la Liceul „Liviu Rebreanu” cu privire la modul în care se pot implica în viaţa comunităţii, modele de reuşită, probleme ale generaţiei.
Club de artă şi cultură pentru copii şi tineri. Proiectul a fost declarat câştigător şi se va derula începând cu anul 2008, în parteneriat cu Consiliul Local Bălan, Clubul Elevilor şi Şcolarilor, Fundaţia Caritas. Finanţator: Fondul Român pentru Dezvoltare Socială.
Sărbătorirea în comunitate a Învierii Domnului – (02-09 aprilie 2007) acţiune distribuit ouă roşii şi cozonac la ieşirea din biserică a credincioşilor. Parteneriat cu Primăria Bălan şi Consiliul Local Bălan.
Investiţie pentru viitor - Formare voluntari în domeniul prevenţiei antidrog (aprilie - mai 2007) Iniţiere în voluntariatul antidrog pentru tineri (15 din Oraşul Bălan, 8 din Municipiul Miercurea Ciuc). Proiect câştigat recent, care s-a derulat în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Tineret (Direcţia Judeţeană de Tineret Harghita) şi cu Agenţia Naţională Antidrog (Centrul de prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Harghita).
Tinerii între tentaţie şi responsabilitate (aprilie 2007). Dezbatere realizată în cooperare cu IPJ – Harghita (Poliţia de Proximitate) cu privire riscurile comiterii de fapte antisociale precum şi cu privire la felul în care un ONG poate colabora cu poliţia în rezolvarea unor probleme specifice.
Caravana antidrog (iunie 2007)
Proiectul a fost finanţat de către Consiliului Judeţean Harghita, prin programul de tineret şi a avut caracter educaţional, de sprijinire a voluntariatului şi de prevenţie antidrog. Parteneri: Agenţia Naţională Antidrog, Consiliul Judeţean Harghita.
Centru de sprijin şi consiliere pentru femei şi tineri (proiect cu caracter permanent). Activitatea centrului a fost demarată recent, iar finanţarea privitoare la reabilitarea spaţiului a fost asigurată de către Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere. Centrul presupune oferirea unor servicii de consiliere psiho-socială şi sprijin pentru două grupuri vulnerabile din comunitate: tinerii şi femeile.
Publicaţia „Concordia Times”
În luna ianuarie 2008 a fost concepută, lansată şi distribuită o publicaţie a Asociaţiei Etnoculturale Concordia care conţinea articole specifice interesului şi preocupărilor tinerilor. Publicaţia a fost editată în 200 de exemplare şi s-a bucurat de mare succes.
Flori pentru doamnele şi domnişoarele din Bălan – 8 Martie 2008
Pe baza unor sponsorizări obţinute de la agenţi economici din localitate, în data de 8 Martie au fost împărţite, pe stradă, doamnelor şi domnişoarelor, flori, felicitări şi ciocolată (100 de beneficiari).
Sărbătorirea în comunitate a Învierii Domnului – (21 – 23 martie 2008) Acţiune cu caracter tradiţional, au fost vopsite ouă roşii şi au fost împărţite împreună cu felii de cozonac credincioşilor catolici şi reformaţi, la ieşirea de la slujba din Biserică. Acţiunea a fost sponsorizată de Consiliul Local Bălan.
Publicaţia „Negru pe alb” – martie 2008
Întrucât publicaţia precedentă denumită atunci „Concordia Times” s-a bucurat de mare succes, am procedat la conceperea, tehnoredactarea, tipărirea şi distribuirea unui nou număr, cu articole din cele mai diverse, la 200 de persoane.
Pentru un Start mai bun – aprilie 2008
Proiect finanţat de către Direcţia Judeţeană de Tineret şi care a avut ca obiectiv oferirea de informaţii şi consiliere în domeniul managementului carierei pentru un număr de 25 de beneficiari.
Sărbătorirea în comunitate a Învierii Domnului 27 aprilie 2008. Acţiune cu caracter tradiţional, au fost vopsite ouă roşii şi au fost împărţite împreună cu felii de cozonac credincioşilor ortodocşi şi penticostali, la ieşirea de la slujba din Biserică. Acţiunea a fost sponsorizată de Consiliul Local Bălan.
ArtEd – iunie 2008. Proiect antidrog, piesă de teatru cu mesaj specific. Proiect finanţat de Consiliul Judeţean Harghita şi derulat în colaborare cu Agenţia Naţională Antidrog.
De asemenea, întrucât activitatea Asociaţiei Etnoculturale „Concordia” este considerată benefică la nivelul comunităţii, Consiliul Local Bălan a aprobat darea spre folosinţă, în condiţii de gratuitate, a unui spaţiu adecvat desfăşurării activităţii grupului de tineri, care a fost ulterior amenajat şi utilat corespunzător (Hotărârea Consiliului Local nr. 24 din 2007, respectiv prin Contractul de Comodat cu nr. 1313 din 2007).
După preluarea acestui spaţiu au fost începute procedurile de acreditare a Asociaţiei Etnoculturale „Concordia” ca furnizor de servicii sociale la nivelul Direcţiei de Muncă şi Solidaritate Socială Harghita.
Ziua Naţională Fără Tutun, proiect derulat în noiembrie 2008, finanţat de către Consiliul Local Bălan şi realizat în cooperare cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Harghita şi care a privit realizarea de activităţi specifice cu tineri.
Spectacol artistic şi dezbatere cu tematică antidrog, proiect derulat în decembrie 2008, realizat în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Harghita şi cu Asociaţia Femeilor din Oraşul Bălan, şi care a privit organizarea unui spectacol şi a unei dezbateri cu public numeros cu tematică antidrog.
Sunetul Munţilor. Declarat câştigător la începutul anului 2009, proiectul priveşte dotarea cu instrumente de sonorizare adecvate desfăşurării unor activităţi cultural-artistice la care să poată participa un număr semnificativ de persoane. Finanţat de către Agenţia Naţională Pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere cu suma de 20 000 RON.
Bălan la, Director programe,
14 mai 2008 Robert Kovacs
This is due to increased iron content. 9 If you are interested
RăspundețiȘtergerein complete a body cleanseification of the body that needs to be a sign that your body can have a very toxic affect on
the body. It is one of the best natural cleanser for the
body to function optimally. You must do some veryintense running 4 hours
a day reading and googling on a body cleanseing, and then we'd be done. Day 1Start your breakfast with a cup of entire grains.
my homepage :: best ways to cleanse your body