Un gest frumos în preajma sărbătorilor de iarnă



Masă festivă şi program cultural-artistic oferit persoanelor vârstnice din oraşul Bălan

Persoanele vârstnice din oraşul Bălan nu au fost uitate în apropierea sărbătorilor de iarnă. Aproximativ 100 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani au beneficiat, sâmbătă, într-un local din oraş, de o masă festivă şi un program cultural-artistic.
Acţiunea, care s-a dorit a fi ,,un gest prin care este apreciat faptul că au trăit şi au muncit în oraş", a fost iniţiată şi organizată de Consiliul local, Biserica Ortodoxă, Asociaţia Etnoculturală ,,Concordia" şi Cercul ASTRA, toate din Bălan.
Primarul oraşului, Brezovski Gheorghe, în cuvântul său, le-a spus vârstnicilor că nu putea să treacă acest an fără o astfel de întâlnire, ,,pentru că dumneavoastră a-ţi făcut ca această comunitate şi întreaga zonă a Ciucului de Sus, să găsească aici o pâine". Părintele paroh Cristian Cristinoiu a binecuvântat întâlnirea, exprimând, la rândul lui, faptul că prin acest ,,gest este apreciată munca dvs. din întreaga viaţă".
Programul cultural-artistic a debutat cu o emoţionantă recitare a unei poezii de Adrian Păunescu, de către preşedintele Cercului ASTRA din Bălan, Ioan Roman.
Aproximativ 20 de copii de la şcolile din oraş, precum şi de la Centrul de zi, îndrumaţi de profesorul de religie Lucian Ciudin, i-au colindat pe vârstnici.
,,Noi tinerii din Bălan nu v-am uitat", au fost cuvintele spuse de prezentatorul evenimentului, Ionuţ Bădărău, în momentul în care tinerii din Asociaţia Etnoculturală ,,Concordia" le-au oferit doamnelor prezente în sală câte o floare, ca un gest simbolic de apreciere şi, totodată, de apropiere între generaţii. Mai ales că în sală erau prezenţi şi mulţi dintre bunicii tinerilor.
Programul a continuat cu un spectacol oferit de copii care frecventează Clubul elevilor din Bălan, îndrumaţi de prof. Ida Dan şi Szasz Jolan, precum şi cântecele populare ardeleneşti interpretate de Ionuţ Bădărău.
Acţiunea a fost susţinută financiar, în special, de Consiliul local Bălan, la care s-au alăturat mici, dar inimoşi sponsori. În fiecare an persoanele vârstnice din Bălan de pe peste 65 de ani primeau câte un pachet, oferit de aceiaşi organizatori, însă anul acesta s-a hotărât că ar fi mai potrivită o astfel de masă festivă, astfel vârstnicii să se poată întâlni şi depăna amintiri.

(Şt.P.- Preluare din Informația Harghitei 18 decembrie 2012)


Un comentariu: